- Начало
- За Бонтади
За Бонтади
Кафе - ние го правим от 1790 г. В началото Карло Бонтади е бил търговец на кафе. Почти век по-късно правнукът му започва да го пече с първите машини, които сега са изложени в нашия музей. През вековете човечеството се модернизира, производството на кафе също. Ние запазихме вкусът на миналото, този на занаятчийското кафе.
Bontà (бонтá), на италиански означава „добро“ – ДОБРОТО кафе!
Майсторски изпечено кафе, следвайки стара традиция.
Изпичането на кафе: изкуството да печеш до точната температура.
Старите умения в традициите на Бонтади за печене на кафе от миналото се предават и до днес от баща на син , запазвайки „душата“ на античната рецепта.
Това умение е качеството да слушаш. В традиционните пекарни за кафе като нашата, когато зърното достигне точната температура, то изпуква по специфичен начин. Да разпознаеш този звук е цяло изкуство: изкуството да „печеш по слух“, както го нарича нашият Главен пекар.
Миг повече или по-малко престой в машината променя напълно вкуса на кафето. Затова „слушането“ е от изключителна важност, която се усъвършенства с времето.Ние не оставяме това на случайността, а го поверяваме единствено на Майстора пекар.
Печенето деликатно открехва душата на кафето. Да я уловим и да й предадем стойност е нашата задача. Правим го като смесваме различни сортове кафе и съчетаваме аромати и вкусове в наш, неподражаем стил.
Контакти
ул. „Георги Сава Раковски“
157А
(+359) 884 140 806