За Бонтади

Кафе - ние го правим от 1790 г. В началото Карло Бонтади е бил търговец на кафе. Почти век по-късно правнукът му започва да го пече с първите машини, които сега са изложени в нашия музей. През вековете човечеството се модернизира, производството на кафе също. Ние запазихме вкусът на миналото, този на занаятчийското кафе.

Bontà (бонтá), на италиански означава „добро“ – ДОБРОТО кафе!

Майсторски изпечено кафе, следвайки стара традиция.

Изпичането на кафе: изкуството да печеш до точната температура.

Старите умения в традициите на Бонтади за печене на кафе от миналото се предават и до днес  от баща на син , запазвайки  „душата“ на античната рецепта.

Това умение е  качеството  да слушаш. В традиционните пекарни за кафе като нашата, когато зърното достигне точната температура, то изпуква по специфичен начин. Да разпознаеш този звук е цяло изкуство: изкуството да „печеш по слух“, както го нарича нашият Главен пекар.

Миг повече или по-малко престой в машината променя напълно вкуса на кафето. Затова „слушането“ е от изключителна важност, която се усъвършенства с времето.Ние не оставяме това на случайността, а го поверяваме единствено на Майстора пекар.

Печенето деликатно открехва душата на кафето. Да  я уловим и да й предадем стойност е нашата задача. Правим го като смесваме различни сортове кафе и съчетаваме аромати и вкусове в наш, неподражаем стил.


СПОДЕЛЕТЕ: