История на кафето

Традицията в изпичането на кафето Бонтади
Това е най-важната и основна част от обработката на кафето. Но пътят до печенето е много дълъг - първо трябва да изберем най-добрите суровини идващи от различни части на света.

Доставка
Кафето расте само в екваториалната зона, между 23 п.с.ш. и 25 п.ю.ш. Ние избираме най-добрите производители, било то в Южна или Централна Америка, Далечния изток, или Африка.

След като кафето е избрало специфичен климатичен район, ние също сме претенциозни и избираме само производители, които ни гарантират пълна проследимост на суровината и  осигуряват фитосанитарни сертификати, сертификати  био и slow food.

Съхранение
Когато чувалите от юта пълни с кафе пристигнат, за нас настъпва истински празник. Изминали са дълъг път и ако са запазили оригиналния си вкус, то е защото поверяваме това на изпитани партньори, които постоянно контролират качеството на суровината. Суровото кафе се тества и анализира през целия период на съхранение.

Печене на кафето по сортове 
Майсторството на изпичането се състои в самостоятелно печене на отделните сортове кафе според техния  произход. Без стрес за органолептичните свойства, този начин позволява съвършена трансформация на зърната по време на печене.

За  максимално съхранение на благородните съставки, кафето се насипва в силози обогатени с инертен газ. Съчетанието между печене по сортове и опаковането в защитена среда, гарантира съхраняването на вкус и аромат в дългосрочен план. Всяко отваряне на опаковка Бонтади се превръща в истински празник от ухание и аромат на прясно изпечено кафе.

 


СПОДЕЛЕТЕ: