БИО

МОНОДОЗИТЕ НА ЛИНИЯТА ЕКСЛУЗИВНО  БОНТАДИ ЩАДЯТ ОКОЛНАТА СРЕДА
Пекарната Бонтади е тясно свързана с традициите и строгите протоколи за обработка на суровината– от засаждането до екстракцията на еспресото. Компанията директно проследява доставките на суровини като работи с плантации, гарантиращи спазването на стандартите за най-добро качество на реколтите. Това е гаранция за проследяване на суровината от самото начало, допълнена от всички фитосанитарни, биологични и Слоу фуд сертификати за различните видове кафе. Съхраняването на суровия продукт се осъществява чрез най-добрите партньори. Този  начин на съхранение позволява постоянното и директно проследяване на кафето, преминаващо контролни проверки, тестове и анализи в най-подходящите и модерно оборудвани складове.
Фазите, през които преминава кафето на Бонтади са обект на специфични процеси на обработка на суровината, включващи самостоятелно изпичане на отделните видове, водещо до перфектна трансформация на зърната по време на самото печене. По този начин зърната подложени на стрес не променят вкусовите и сетивни характеристики на кафето. Съхранението на вече изпеченото кафе  в силози става с добавяне на инертни газове, гарантиращи максимално доброто запазване на благородните му субстанции. По наташният процес на изработване на самите моно дози се състои от следните етапи - прясно смилане на кафето; прецизно дозиране;  затваряне на моно дозата в биоразградим материал и пресиране. Всяка микро доза се поставя в самостоятелна опаковка, като секунди преди запечатването й се добавя инертен газ, гарантиращ непроменливо ухание и аромат.

БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Така се нарича метода на отглеждане, който допуска единствено използването на естествени вещества, изключвайки напълно употребата на химически субстанции.

ГМО
Когато бе одобрен Регламента на  ЕС за биологично земеделие, един член от този регламент ясно забраняваше използването на ГМО в биологичното земеделие. ГМО – Генетично Модифицираните Организми не бяха много познати и най-вече не бяха толкова разпространени, колкото са сега. Въпреки това, днес всички ние сме много по-информирани и съзнателни и правим  всичко възможно за избягване на честата им употреба.

ПРИЯТЕЛ НА ОКОЛНАТА СРЕДА
Внедряването на контролирано производство с биологични методи ще доведе да  драстично намаление на : замърсяването на въздуха, водата и земята, ерозията и намаляването на плодородния слой на почвата, намаляването на биологичното разнообразие, високата консумация на енергия, производството на парникови газове.

ЗДРАВОСЛОВНО И ВКУСНО
Чисти и безопасни за здравето храни с пълно хранително съдържание и качествени органолептични свойства, хранене с удоволствие -  нима всеки от нас не иска точно това от храната, която поставя на масата.

„ЧОВЕК Е ТОВА, КОЕТО ЯДЕ”, А ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЯДЕТЕ?
Да знаеш какво ядеш означава да си наясно по какъв начин е произведена храната във всичките фази през които преминава - от полето до магазина. За да бъде това възможно са необходими най-малко две условия : сбор от правила, на които да отговаря производството и дистрибуцията на храната и  един или повече независими органи, които да контролират приложението на правилата и да го гарантират на потребителите. 

ПРОИЗХОД НА СУРОВИНАТА
Произхода на най-добрите сортове сурово кафе е сертифициран, благодарение на внимателния подбор на доставчици, спазващи най-строгите протоколи в процеса на контролираното биологично производство.

ПРОДУКТА
Дългогодишното проучване на най-висококачествените Биологични кафета доведе до майсторското създаване на този изключителен бленд с изкусно балансирана  структура. За запазване на вкусово сетивните качества на кафето се използва  авангардна технология  и непосредствено след изпичане, то  се пакетира в защитена атмосфера. Това позволява проявява на пълната гама от характеристики  на цвят, вкус и аромат пред крайния клиент.

СЕРТИФИКАТ

Изтегли сертификат

СПОДЕЛЕТЕ: